Over mezelf

OVER MEZELF

 

 

Ik ben een liefhebbende echtgenote, mama van 4 kinderen en een gepassioneerd gezondheidsbegeleider. Ik ben gedreven door wetenschap en tevens geïnspireerd door de magische dingen in het leven. Naast de bachelor medische laboratoriumtechnologie volgde ik ook de vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulent aan de Levensschool, waarna ik mij aansloot bij de beroepsvereniging voor gezondheidsbegeleiders. Naast mijn praktijk, waar ik me gespecialiseerd heb in kankerpreventie, werk ik deeltijds als relaxatie- en bewegingstherapeute in het Heilig Hart Ziekenhuis te Ieper.

 

 

De term gezondheidsbegeleider doet bij veel mensen nog geen belletje rinkelen. De naam spreekt echter voor zich: het begeleiden van mensen naar gezondheid en een gezond leven.

 

De reguliere geneeskunde is van onschatbare waarde in het bestrijden van ziektes en het verminderen van klachten.

In mijn ideale wereld gaat dit steeds hand in hand met het herstellen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam.

Daar waar een dokter zich concentreert op het genezen van de ziekte, focust een gezondheidsbegeleider op het zorgen voor de ideale omstandigheden waarin het lichaam kan genezen.

 

Als gezondheidsbegeleider heb ik een holistische visie: dit wil zeggen dat de mens als één geheel aanzien wordt en een oplossing wordt gezocht specifiek op maat van iedere persoon. Daar waar nodig kan bijgestuurd worden op vlak van voeding, beweging, slaap, contact met toxische stoffen, stressbeleving, ingesteldheid en levensvisie...

 

 

Nadat ik in mijn nabije omgeving in aanraking ben gekomen met kanker, ben ik mij gaan verdiepen in dit onderwerp. Tijdens mijn research heb ik vastgesteld dat hoewel erfelijkheid een rol speelt, het toch een gezond leven is dat aan de basis ligt van kankerpreventie.

 

Om te antwoorden op een veelgestelde vraag: 

Ja, er is heel wat dat je zelf kan doen om kanker te vermijden en volgens mij moeten net diegenen die reeds kanker doorgemaakt hebben hier het meest op inzetten.

 

Als gezondheidsbegeleider stel ik geen diagnosen en behandel ik geen ziekten.

Er worden enkel adviezen gegeven om het natuurlijk evenwicht van het lichaam te ondersteunen.

De gegeven adviezen dienen nooit ter vervanging van de noodzakelijke medische behandeling.

CONTACTGEGEVENS

 

Adres: Ieperstraat 115, 8830 Hooglede 

Tel: 0477/292050

Email: kaatje@progezondheidspraktijk.be

 

Ondernemingsnummer: 0717.734.870

OPENINGSUREN

 

Consultaties enkel na afspraak