Werkwijze

 

Werkwijze

 

 

Aan de hand van een zeer uitgebreid kennismakingsformulier wordt eerst een analyse gemaakt van de huidige levensstijl en gezondheidstoestand. Daarnaast wordt ook gevraagd naar de persoonlijke verwachtingen en waartoe men bereid is.

Op basis daarvan wordt een persoonlijk werkingsplan samengesteld op maat van ieder individu.

 

Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met voeding, beweging, slaap, blootstelling aan schadelijke stoffen, stress en levensingesteldheid.

Voedingssupplementen en kruiden kunnen een nuttige rol spelen in het aanvullen van eventuele tekorten of het terug in balans brengen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam.

Daarnaast kunnen diverse therapie├źn met ontspannende doeleinden alsook gespreksbegeleiding helpen om te leren omgaan met emotioneel stresserende factoren.

 

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met wetenschappelijk onderbouwde informatie en zoveel mogelijk in samenspraak met huisarts of andere behandelende artsen.  

 

Waarom een gezondheidsbegeleider?

 

Je kunt je afvragen waarom je een gezondheidsbegeleider zou nodig hebben. Gezond leven lijkt simpel: eet veel groenten en fruit en beweeg. Waarom zou je daar hulp bij nodig hebben?

 

Hoewel dit de basis is, komt er veel meer bij kijken dan dit. Ook bestaat er niet zoiets als een gezonde levensstijl die voor iedereen van toepassing is. Er moet rekening gehouden worden met je gestel en erfelijke belasting, je medische voorgeschiedenis en je levensstijl. Wat voor de een gezond is, kan voor een ander net voor een extra belasting zorgen. Daarnaast bestaan ook erg veel misverstanden rond gezond leven en een gezonde voeding. Een gezondheidsbegleider kan hier duidelijkheid in scheppen.

 

Als gezondheidsbegeleider kan ik je ook de nodige adviezen geven wanneer je het lichaam een handje wil helpen aan de hand van voedingssupplementen en kruiden. Het aanbod is talrijk, en een goed werkend, wetenschappelijk onderbouwd product vinden voor een eerlijke prijs is niet evident. Ook moet steeds rekening gehouden worden met mogelijke interacties met medicatie. Het is dus zeker aangeraden om advies te vragen aan iemand met de nodige voorkennis en niet zelf te experimenteren met voedingssupplementen.

Tarief

 

De kostprijs van een standaard consultatie van 1 uur is 40 euro.

Als gezondheidsbegeleider stel ik geen diagnosen en behandel ik geen ziekten.

Er worden enkel adviezen gegeven om het natuurlijk evenwicht van het lichaam te ondersteunen.

De gegeven adviezen dienen nooit ter vervanging van de noodzakelijke medische behandeling.

CONTACTGEGEVENS

 

Adres: Ieperstraat 115, 8830 Hooglede 

Tel: 0477/292050

Email: kaatje@progezondheidspraktijk.be

 

Ondernemingsnummer: 0717.734.870

OPENINGSUREN

 

Consultaties enkel na afspraak