Werkwijze

GEZONDHEIDS-BEGELEIDING

Mind - Body - Spirit

Verhoog je levenskwaliteit door aan lichaam en geest te werken en een diepere vorm van bewustzijn te ontwikkelen.

WERKWIJZE


Als gezondheidsbegeleider heb ik een holistische visie: dit wil zeggen dat de mens als één geheel aanzien wordt en een oplossing wordt gezocht specifiek op maat van iedere persoon. 

Daarbij wordt steeds rekening gehouden met zowel het lichamelijke aspect, het emotioneel-mentale aspect als het spirituele aspect gezien deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar constant. 

Zo beïnvloeden onze gedachten en emoties ons immuunsysteem, ons hormonaal systeem, het spijsverteringsstelsel... Anderzijds speelt ons lichaam een grote rol in welke gedachten en emoties aanwezig zijn.


Ook het onderbewustzijn, onze automatische processen en trauma spelen een grote rol. Deze komen vaak tot uiting via het lichaam en om hier permanente verandering in te verkrijgen is het cruciaal om met de verschillende domeinen samen te werken.


Hieronder kun je per domein een aantal methoden terugvinden waarmee gewerkt kan worden. 

Iedere persoon krijgt een traject op maat die constant bijgesteld wordt op basis van de noden en de mogelijkheden van dat moment.BODY


Ondersteuning van het Lichaam via een Gezonde Levensstijl

Harmoniseren van Verschillende Systemen

Detoxificatie

Verminderen van Ontsteking

Ondersteunen van de Biodiversiteit van de Darmflora


Levensstijl


Tijdens de kennismaking wordt een algemene analyse gemaakt van de huidige levensstijl. Indien van toepassing kunnen aanpassingen gemaakt worden op vlak van beweging, slaap en dagstructuur, blootstelling aan schadelijke stoffen... 

Voeding


Onze voeding levert de bouwstenen voor alles wat in ons lichaam aangemaakt wordt. De kwaliteit van onze voeding bepaalt bijgevolg de kwaliteit van onze cellen. Er wordt voedingsadvies gegeven op basis van orthomoleculaire principes: aanleveren van de optimale hoeveelheden voedingsstoffen en weren van schadelijke stoffen. Hierbij wordt rekening gehouden met de verscheidenheid van ieder individu, voedingsintoleranties, eigen mogelijkheden...


Voedingssupplementen


Voedingssupplementen en kruiden kunnen een nuttige rol spelen in het aanvullen van eventuele tekorten of het terug in balans brengen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam.


Ik adviseer voedingssuplementen van klinisch onderzochte, gestandaardiseerde extracten of formules met goed-opneembare, bioactieve ingrediënten en de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

MIND


Ondersteunen van het Mentale en Emotionele Welzijn

Tot Rust Komen

Leren Omgaan met Stress

Een Balans vinden tussen Spanning en Ontspanning

Bewustwording van Automatische Processen

Aanpakken van Diepgewortelde Limiterende Overtuigingen en Patronen

Helen van Trauma's

Bewuster Leven waardoor je Opnieuw Meer kunt Genieten van Je Leven in het Hier en Nu


Relaxatie

Er wordt geleerd hoe je het zenuwstelsel terug kan laten kalmeren en hoe je opnieuw rust kan vinden binnen jezelf. Dit kan op allerhanden manieren, waarbij we op zoek naar wat voor jou werkt: gronden, ademhalingsoefeningen, gebruik van drukpunten, geleide oefeningen (zoals progressieve relaxatie, bodyscan, autogene training, visualisatie...), bilaterale stimulatie... 


EFT

Emotional Freedom Techniques, ook wel 'Tapping' genoemd, is een techniek die acupressuur combineert met focussen om emoties of limiterende overtuigingen los te laten. Deze interventie werd ontwikkeld door Gary Craig.

Lichaamsgerichte bewustzijnsmethodes

Via een eigen methode wordt het lichaam betrokken in het bewustzijns- en helingproces. Deze methode is gebaseerd op Somatic Experiencing (Dr Peter Levine), Focusing (Eugene Gendling), Sensorimotor Psychotherapy (Dr Pat Ogden) en Compassionate Inquiry (Dr Gabor Maté).

Mindfulness & ACT

Via principes uit Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) wordt geleerd om het bewustzijn te vergroten door op een vriendelijke en nieuwsgierige manier de aandacht te richten in het hier en nu, in volledige acceptatie van wat binnen jezelf aanwezig is. Hierbij kunnen gedachten en emoties waargenomen worden zonder erin meegesleept te zijn om vervolgens actie te ondernemen naar wat voor jou belangrijk is. 

TRE

Tension and Trauma Releasing Exercises of TRE is een stressreducerende, lichaamsgerichte techniek ontwikkeld door Dr David Bercelli. Deze techniek laat toe de vastgezette spanning in het lichaam door stress of trauma te ontladen.


Bachbloesems

Dr Edward Bach ontwikkelde ongeveer 100 jaar geleden 38 bloesemtincturen om te helpen emoties in evenwicht te brengen. Indien aangewezen stel ik tijdens de afspraak een flesje samen met een mix specifiek gericht naar jouw noden. Hier betaal je geen meerprijs voor.

SPIRIT


Ontwikkelen van een Dieper Bewustzijn

Zingeving

Onszelf als Individu Ontwikkelen binnen een Groter Geheel

Het Vinden van Eenheid in een Wereld van Dualiteiten

Leren Gebruik Maken van Intuïtie

Hoogsensitiviteit als Kracht Inzetten


Door in te zetten op spiritualiteit kun je jezelf beter leren kennen en jezelf verder ontwikkelen.

Het vergroot emoties als dankbaarheid, vertrouwen en compassie (niet te verwarren met medelijden) - en niet vanuit een vals gevoel van positiviteit of vanuit vermijding van wat negatief is.

Door terug voeling te krijgen met je intuïtie en hier ook naar te handelen, kun je een rijker leven ervaren.

Fall in love with taking care of yourself.

Mind - Body - Spirit

TARIEF


De kostprijs van een standaard consultatie van 1 uur is 40 euro.

Ik hou mijn prijs bewust zo laag mogelijk vanuit mijn idealisme om dit voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken.